Wednesday, 27 February 2013

Keluh Kesah ?

Assalamualaikumdah hai kawan kawan !

Betul ke tidak tak tahu tajuk tu ? Hmmm. Tak kisahlah. Yang pasti, dila memang risau sebenarnya nak masuk degree ni. Semua benda risau. Risau pasal bilik nanti macam mana. Risau nanti sekelas dengan senior kat s.alam tu. Risau nak ambik bahasa apa untuk subjek bahasa ketiga tu. Risau jumpa crush. Ehhh, haha. tu gurau je okayyy. Tapi sebenarnya excited pon ada nak masuk degree ni. Yeah. Excited sebab dah lama menternak lemak kat rumah kann. Rasa excited nak masuk kelas kat tempat baru, jumpa orang baru. Hmmm, macam macam lagi lah.

Plus barang nya yang tak siap siap packing lagi. Serabutnya laaaa. Aiyayaya. Okay, tu je kot untuk kali ni. Babai ! *lari pergi sambung packing barang*


Friday, 22 February 2013

favourite song. ^_^

Assalamualaikum kawan kawan. Hee :D

hari ni dila nak share satu lagu ni. Lagu baru ainan tasneem. Comel je music video dia. Maybe sebab hero mv di handsome kot. hehe. Try la dengar ye ! ^_^


video


Ni satu lagu lagi. Sebenarnya kannn, lagu ni dah lama. Tapi, dila baru start minat sebab tengok crush dila tweet dengar lagu ni. So, dila dengar. Best lagu ni. Hehe. Ulang ulang kali dengar lagu ni. Tak bosan bosan. Enjoy okiess ! ^_^

video





Tuesday, 19 February 2013

Cream Puff

Assalamualaikum ! Hai *lelambai tangan*

Hari ni, leen, ain dengan wani datang rumah dila. Memang dah plan lama sebenarnya. Leen nak belajar buat cream puff. Hehe. Mula mula tu, dila suruh diorang datang pagi, sebab kalau petang takut tak sempat siap. Tapi, ain kerja pagi tu. So, diorang datang petang. Hoho

Tunggu punya tunggu, pukul 2 lebih lebih tu, diorang sampai. Tup tup dah ada depan rumah. Terkejut kitteww. -__- Hehe. Lepas je diorang sampai, terus start sukat bahan bahan sbb takut tak sempat siap kalau lambat lambat.

Lepas siap timbang bahan bahan, kitorang start la buat cream puff. Sementara unggu adunan sejuk, kami sempat la snap picture. Hehe. Sempat lagi tuuu. Hihi

muka excited je nak buat cream puff :p
Ain tu kacau adunan ke sengih sbb nak masuk gambar ? :p

Lepas adunan sejuk, baru teruskan buat cream puff tu. Lama betul nak siap. yang lain sekejap je. Part yang bakar tu je yang lama.

cantik tak bentuk dia tu ? Haha
leen tengah fikir macam mana nak buat tu. haha
muka serious bebenor tuuu :p
Lepas je siap puff dia tu, kami pon start buat filling dia. Lepas siap, kami pon makannnn. Hehehe. Excited habis tengok puff tu siap. Tak sabar sabar nak ngap. hihi

Nampak macam sedap tak ? Haa, memang sedap ponn. *perasan je lebih*
Kitorang siap buat cream puff tu pon dah pukul 6 lebih. so, lepas siap siap kemas, diorang pon balik. Hehe

Next plan pavlova. Tapi, tak tahu bila la tu. Hoho


Tu je untuk kali ni. Nanti buat pavlova, dila update lagi okiess ! ^^

Monday, 18 February 2013

Wise word for today

Assalamualaikum. 

Stop hoping for fantasy because it will never gonna happen. Fantasy only appears in books not in the real life. 

So, stop dreaming dila !